Presset øker mot Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) for å komme til bunns i påstandene om omfattende korrupsjon da Qatar ble tildelt fotball-VM.

Sony den første VM-sponsoren som går aktivt ut og krever en korrupsjonsgranskning.

– Som en Fifa-partner forventer vi at disse beskyldningene blir grundig undersøkt, sier en talsmann for Fifa til Sunday Times i dag.

Uttalelsen komme samme dag som avisen kommer med nye avsløringer om spillet på bakrommet før den kontroversielle VM-tildelingen fant sted.

Urent trav

Da Qatar fikk 2022-mesterskapet kom det raskt beskyldninger om urent trav i den 24 mann store Fifa-komiteen i britiske medier. The Sunday Times pekte ut to Fifa-topper som for skjult kamera tilbød å selge sin stemme for det neste mesterskapet.

Forrige helg skrev samme avis at de hadde dokumentasjon som viste at Qatar kjøpte seg-fotball VM i 2022. The Sunday Times har Fifas tidligere visepresident, Mohamed bin Hammam, systematisk henvendt seg til flere afrikanske nasjoner og tilbudt dem penger for å støtte Qatars forsøk på å sikre seg VM.

Avviser beskyldninger

Hammam, som tidligere var leder i det asiatiske fotballforbundet (AFC), skal ha betalt fem millioner dollar – drøyt 30 millioner kroner – for å få støtte til fotball-VM i Qatar, ifølge avisen. Bin Hammam har nektet for å ha forsøkt å kjøpe stemmer.

Det internasjonale fotballforbundets hovedstyre møtes i Brasil torsdag – samme dag som Brasil-VM starter. Trolig vil arrangementet i 2022 oppta mye av dagsordenen.

 

Les også:

Dette er Brasil fem dager før VM
Rema-festen er i gang
Nylanseringer i kø for Apple  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.