Det er nyhetsnettstedet Bloomberg News som skriver at Sveits åpner straffesak mot FIFA-president Joseph «Sepp» Blatter (79).

Han tiltales for vanstyre og underslag.

Sveitsiske myndigheter melder i en pressemelding at Blatter fredag er blitt avhørt. FIFAs hovedkvarter og Blatters kontor er også blitt ransaket av landets etterforskningsmyndigheter.

Det skal ha blitt beslaglagt data.

Lang fartstid

Bloomberg skriver at 79-åringen anklages for å ha underskrevet en kontrakt med karibiske fotballmyndigheter «som var ugunstig for FIFA» i 2005.

I tillegg skal Blatter ha foretatt en såkalt «illojal betaling» på to millioner sveitsiske franc til Michel Platini. Platini er en av kandidatene til å overta som ny FIFA-president etter Blatter.

En kilde i den sveitsiske påtalemyndigheten sier Platini har bidratt med informasjon til etterforskningen, skriver NTB.

Blatter skulle etter planen møte pressen fredag, men pressekonferansen ble avlyst etter først å ha blitt utsatt en time.

NTB skriver også at sveitserens høyre hånd, Jerome Valcke, nylig ble suspendert og fratatt alle sine oppgaver etter mistanke om korrupsjon.

Ble arrestert

FIFA er den internasjonale fotballens øverste organ, som blant annet organiserer VM i fotball. Sepp Blatter har sittet i ledelsen i Fifa helt siden midten av 1970-tallet, og ble president i 1998.

Etter å ha ledet fortballorganisasjonen i 17 år, meldte Blatter i juni sin avgang etter korrupsjonsanklager.

Han beholder imidlertid presidentjobben frem til ekstraordinær kongress mellom desember i år og mars neste år.

I slutten av mai ble tre FIFA-topper arrestert etter at sveitsiske myndigheter seg inn på femstjernershotellet Baur au Lac i Zurich i Sveits og pågrep flere av medlemmene i den verdensomspennende fotballorganisasjonen.

 

Les også: - Vi ønsker en svekket valutakurs, uten at den går «helt bananas»

Hafjell på pristoppen

Tysklands transportminister: - Dieseljukset omfatter også VWs lastebiler

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- River skinnet av pølsa:

- River skinnet av pølsa!
- Kan vanskelig tenke meg en kulere bil. Mercedes presenterer nye biler på bilmessen i Frankfurt.
00:40
Publisert: