Beboerne i Grandeløkken borettslag på Bygdøy i Oslo fikk en rabatt på 70 prosent da festeavtalen med Oslo kommune ble inngått i 1984.

Borettslaget, som har en aldersgrense på 65 år, betaler i overkant av 3000 kroner per leilighet, tilsammen 150.000 kroner, i festeavgift til grunneieren Oslo kommune, skriver Dagens Næringsliv.

Nå håper styreleder Knut Christiansen at Oslo kommune ikke lar seg påvirke av Strasbourg-dommen og hever festeavgiften.

- Vi setter vår lit til at kommunen ikke utnytter det økonomiske potensialet i denne dommen til sitt fulle, men lar denne sosiale institusjonen nyte godt av lav festeavgift, sier Christiansen til DN.

- Vi er i tenkeboksen
Dommen i Strasbourg denne uken åpner for at festeavtalen med kommunen kan stå på spill. Direktør Eskil Bråthen i Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune kan ikke helt berolige Christiansen.

- Det er ikke noen tvil om at dommen gir grunneiere mulighet til å gjøre noe med vilkårene. Men vi er i tenkeboksen og venter på hva myndighetene kommer med, sier Bråthen.

Oslo kommune har 400 festeavtaler, hvor det kan stå alt fra ett hus til flere hundre borettslagsleiligheter på tomtene. I tillegg er det festeavtaler på hyttene i Nordmarka og på øyene.

Les også: - Strasbourg-dommen et sjokk for tomtefesteren

- Her må regjeringen gripe inn

- Kan bli mange hytter til salgs

Faremo vurderer anke av tomtefeste-dommen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.