Den tidligere stefaren til Kjell Inge Røkkes barn, Per Orveland (62), mener millioneroverføringer han har fått av Røkke dokumenterer at de to har hatt en avtale om overføring av ti prosent av aksjeverdiene, skriver Dagens Næringsliv.

Generøs gave
Senest i 2009 fikk Orveland overført millionbeløp i gave fra milliardæren. Det er åtte år etter at det ble slutt med Røkkes ekskone Kari Monsen Røkke.

– Han har vært en del av den utvidede familie og hadde problemer økonomisk. Røkke er kjent for å bistå kjente i slike situasjoner, også med større beløp enn dette, sier advokat John Christian Elden, som representerer Røkke.

Totalt har Orveland fått fire millioner i gave av Røkke, opplyser Elden.

Brøt kontakten
Orveland vil i en eventuell rettssak legge frem kopi av overførselsbilag, og hevder at det ble overført tre millioner kroner 20. mai 2009, merket «gave i henhold til brev».

– Jeg tror det stemmer at siste håndsrekning var i 2009, men da han plutselig hevdet han hadde noe krav, som han forrige gang hevdet på 90-tallet, sluttet Røkke å ha kontakt med han og henviste til advokat, sier Elden.

Krever milliarder
DN skrev torsdag at Orveland krever ti prosent av Røkkes aksjeverdier i en fersk stevning til Asker og Bærum tingrett. Ifølge saksøker har Røkke ved flere anledninger gitt et slikt bindende gaveløfte. Orveland anslår verdien av ti prosent av aksjene til 1,7 milliarder kroner.

Orveland mener å kunne bevise gaveløftene gjennom flere hemmelige lydopptak av samtaler mellom partene. Røkke har gjennom sin advokat avvist dette, og understreker at Røkke ikke har noe å skjule.

– Røkke sier han ikke ser noen grunn til å la seg plukke på nesen. Han har ikke noe å skjule, så han sier værsågod til rettsvesenets inntog, og sover godt om natten, sier Elden.

Verken Kari Monsen Røkke eller Per Orveland har ikke ønsket å kommentere saken.

Les mer i Dagens Næringsliv lørdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.