- Vi må innse at markedet ikke ble slik vi hadde håpet, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg i Kristiansand.

LES OGSÅ: Avdekket avvik på Spetalens fritidseiendom

Ingen over ti millioner
Mens det vanligvis blir solgt flere hytter til over ti millioner kroner i Blindleia ved Lillesand hver sommer, ble antallet i år null. Ingen av de dyreste objektene fant seg ny eier.

- I Lillesand ble det kun solgt seks hytter i sommer. Den dyreste kostet 8,5 millioner, sier Sædberg.

Samtidig er omtrent 40 hytter i området for salg.

- Så årets sommervarme var ikke nok til å få opp temperaturen i markedet?

- Jeg vil vel si at sommeren har skapt en viss optimisme. Men det er ikke nok. Vi må kanskje ha flere slike somre før kjøpelysten kommer tilbake til gamle høyder, sier Sædberg.

LES OGSÅ: Tror på fortsatt prisøkning

- Kommer det tilbake?

- Ja, jeg tror det. For slike eiendommer er et knapphetsgode. Men selgerne må innse at mange kjøpere er ute etter komfort. Kanskje bør noen av dem vurdere å oppgradere hyttene sine slik at de møter etterspørselen. Det er som på fjellet. Hytter uten vann og strøm som du først kommer frem til etter en skitur selger generelt dårlig, sier Sædberg.

Pakker sammen
Det aller dyreste landstedet langs kysten, Erik Klaveness-eide Gaupholmen utenfor Brekkestø i Blindleia, er forlengst pakket ned for sesongen og trukket fra markedet. Øya til 60 millioner kroner dukker opp igjen neste vår. Det gjør nok også Bergsøya utenfor Lillesand, landstedet eid av Atle Brynestad/Linn Stokke, som har vært forsøkt solgt for 35 millioner kroner i to somre. Stedet ligger fortsatt ute for salg på finn.no.

LES OGSÅ: Hyttekjøpere er skremt av at solskinn er unntaket

Tore Solberg i Z-eiendom i Tønsberg trekker nå en rekke strandeiendommer fra markedet.

- Sesongen er over for vår del. Vi tok ut en del sist uke og tar nok bort resten kommende uke. Så pusser vi dem pent opp og forsøker igjen når sesongen starter til våren, sier Solberg.

Les mer i Dagens Næringsliv på papir, e-avis eller nettbrett.

Har du tips eller innspill til saken? Kontakt journalisten påharald.berglihn@dn.no.

Les mer om hyttemarkedet på DN.no:
<b>Fikk ikke solgt tidenes dyreste</b>
<b>Usolgte sjøeiendommer for én milliard</b>
Nesten 50.000 nordmenn har spanske boligplaner
Skyr hytter med festetomter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.