Med en prislapp på minst 120 millioner kroner ble eiendommen «Blaasenborg» på Bygdøy tidligere i år den hittil dyreste som noensinne har vært annonsert på finn.no.

Da budene lot vente på seg, besluttet imidlertid eiendomsmegler Torbjørn Ek å trekke hele prakteiendommen fra markedet. Deretter ble eiendommen stykket opp. Først i to, nå i tre.

Til sammen betyr tredelingen at Bygdøy-eiendommen i løpet av drøye fire måneder har blitt rundt 15 millioner kroner billigere.

- Det vi gjør er en presisering i prisen. I prinsippet vil det være en prisreduksjon, bekrefter Ek.

Hovedhus til 70 millioner
Forsøket på å selge «Blaasenborg» bit for bit startet med at kårboligen i forrige måned ble priset til 25 millioner kroner.

Denne uken fant også hovedhuset veien tilbake til boligannonsene, med en prislapp på 70 millioner kroner. I tillegg opplyser Ek at han etter hvert vil legge ut en byggeklar tomt, som han anslår vil koste rundt ti millioner kroner.

Det var dermed en vel optimistisk Ek som i juni i år antydet overfor DN.no at prisantydningen på 120 millioner kroner kanskje til og med var litt lav.

- Hvilke forventninger har du i dag?

- Realistiske. Akkurat nå har vi et marked som er veldig psykologistyrt. Slik jeg leser det har det ingenting med realitetene å gjøre. Vi har en lav rente, høy sysselsetting og børsen går som en kule, svarer Ek.

Var optimist
Direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) vil ikke kommentere det konkrete salget. Generelt kan han vise til et boligmarked som gjennom hele 2013 har opplevd en nedkjøling.

Det siste året har tilbudet av boliger i Norge økt mer enn etterspørselen, påpeker Dreyer.

- Dette merkes spesielt i det dyrere segmentet. Det er tøffere å få solgt de dyrere boligene nå enn det var for et års tid tilbake, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var denne uken at denne annonsen for hovedeiendommen på «Blaasenborg» på Bygdøy dukket opp på finn.no.
Det var denne uken at denne annonsen for hovedeiendommen på «Blaasenborg» på Bygdøy dukket opp på finn.no. (Foto: Faksimile fra Finn.no)

- Finne riktig pris
Meglertopp Dreyer understreker videre at markedet blir snevrere og snevrere i det prislappene nærmer seg et tresifret antall millioner kroner.

- Da merker man fort om man treffer med prisen eller ikke, sier han og fortsetter:

- Det er sikkert kjøpere der ute som har betalingsmulighet på det nivået, men jeg tror det skal mye til før de faktisk kjøper. Det er få objekter i Norge som har gått over 50 millioner kroner, for å si det på den måten.

- Hvor lang tid anslår man å bruke på slike salg?

- Dette handler om å finne riktig pris. Gjør du det, handles det raskt. Dette er handlekraftige kjøpere vi snakker om, svarer Dreyer.

Eid av shippingfamilie
Det er shippinginvestor og hotelleier Rolf Wikborg og kona Mette Ann som selger den unike eiendommen på Bygdøy. Paret, som er i femtiårene, har tidligere uttalt til DN at de ønsker noe annet ettersom barna har forlatt redet.

Eiendomsmegler Ek forteller at han har vært i kontakt med flere seriøse interessenter, både for hovedhuset og kårboligen.

- Dette er en av de flotteste eiendommene som finnes på markedet, og det er ikke bare å knipse med fingrene. Hadde vi ikke trodd på det, hadde vi ikke gått ut med det, sier han.

Etter det DN.no kjenner til tilhører prisrekorden for eiendom i Norge fortsatt investor Arne Fredly. I 2007 bladde han opp drøye 200 millioner for Kjell Inge Røkkes Aker-eide Munkebakken på Fornebu.

Da «Blaasenborg» i sin helhet ble trukket fra markedet forrige måned, overtok ambassadørboligen til Canada igjen tronen på listen over de aller dyreste annonsert på finn.no. Eiendommen, som også ligger på Bygdøy, har siden i fjor ligget ute med en prisantydning på 110 millioner kroner.

Les mer:
Selger «tidenes dyreste» bit for bit
Ber om 120 mill. for Bygdøy-luksus

Les også: Slik skal regjeringen bedre boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.