Tidligere Crew-sjef Jan Vestrum, som Ulltveit-Moe mener har skylden for elendigheten i selskapet, stikker av med 17 millioner i i sluttpakke i selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette har ikke Vestrum fortjent. Det er bare å se på selskapets lidelse og hva som har skjedd. Det er riktig dårlig. Dette er skjebnens ironi, at noen får utbetalt slike summer når de får sparken, sier investor Jens Ulltveit-Moe.

 

Han er styreleder i gull-selskapet Crew, som han kontrollerer rundt 39 prosent av. Selv har investoren tapt nær én milliard kroner på sin Crew-investering.

Crew har nå en markedsverdi på rundt 400 millioner kroner. Gullselskapet tapte over 1,3 milliarder i fjor og har en gjeld på rundt to milliarder. Selskapets markedsverdi har falt 93 prosent det siste året. Bare den siste uken er Crew-kursen ned 21 prosent, etter at selskapet igjen skuffet aksjemarkedet med at det ikke når sine produksjonsmål.

Skylder på lovverket
Ulltveit-Moe mener det er det norske lovverket rundt ansettelser som gjør at Vestrum fikk med seg 17 millioner kroner da han måtte forlate gullselskapet ifjor.

- Utbetalingen er en funksjon av det norske lovverket som beskytter ansatte svært godt. Hadde det vært opp til meg, skulle utbetalingen til Jan Vestrum vært vesentlig mindre. En avtale må dessverre holdes. Han kan forlange å stå i stillingen en stund og når det er et problem er det viktig å få skiftet ut ledelsen raskt. Det var det overordnede i Crew, sier Ulltveit-Moe.

- Hva galt var det Vestrum gjorde?

- Det tar kortere tid å svare på hva han gjorde riktig. Det eneste overordnede var å bli kvitt ham. Da jeg kom ombord kastet vi Vestrum og driftsdirektøren i selskapet, sier Ulltveit-Moe.

Tidligere driftsdirektør Simon Booth i Crew fikk med seg rundt fem millioner kroner da han sluttet i selskapet ifjor sommer. Dermed måtte Crew punge ut med 22 millioner kroner i sluttpakker til to av sine direktører ifjor.

- Crew ble en skikkelig boble. Det ble snakket opp i verdi i betydelig grad og når en så ikke leverte ble fallet ekstra stort. Akkurat det har jo skjedd, sier Ulltveit-Moe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.