Tre av de arresterte er jockeyer og en er trener, sa sjefetterforsker Steve Wilmott onsdag. Wilmott ledet operasjonene som var rettet mot veddeløpsfolk i grevskapene Suffolk og Hertfordshire i Sør-England og i North og South Yorkshire nord i landet.

– Dette er en sak av stor nasjonal betydning, sa sjefetterforskeren. Lederen for det britiske jockeyforbundet, John Blake, sa at saken gir grunn til bekymring men at veddeløpsmiljøene har vært gjennom slike saker før.

– Vi har opplevd at politiet slo til ved daggry etter anklager om «fiksing» av veddeløp, og at de har arrestert jockeyer og trenere. Men det ble aldri funnet bevis for anklagene, og de inndratte veddeløpslisensene ble levert tilbake, sa Blake til britisk kringkasting.

Hesteveddeløp er en svært populær sport i alle samfunnslag i Storbritannia. Dronning Elizabeth og hennes familie er ofte gjester på galoppbanene, men millioner av alminnelige briter liker også å sette noen pund på hester og følge løpene på fjernsyn(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.