I en uttalelse få timer etter at Obama avlyste et planlagt møte med Duterte, uttrykker filippineren at han angrer uttalelsen om USAs president.

– Det sterke uttrykket som ble brukt da han ble stilt spørsmål av reporterne, framkalte bekymring og bedrøvelse. Vi angrer også at den framsto som et personlig angrep mot den amerikanske presidenten, står det i erklæringen som Dutertes talsmann Ernesto Abella leste tirsdag.

Avlyst møte

Filippinenes president Duterte kom med utfallet mandag før han la i vei til Laos, der han skulle delta i et regionalt toppmøte.

Det var planlagt et eget møte med Obama der, men møtet ble avlyst fra amerikansk side.

– Man må vise respekt, ikke bare hive inn spørsmål. Din horeunge, jeg kommer til å banne til deg på det møtet, sa Duterte før møtet mandag.

Les også: Obama møter omstridt president

 
Blodig narkotikakamp på Filippinene dnPlus (DN+)

«Hevneren» skaper frykt dnPlus  (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.