I juni og juli har 22 prosent færre benket seg foran kinolerretet enn i samme periode i fjor. Finværet og sviktende Hollywood-filmer får skylda.

Administrerende direktør Lene Løken i Film og Kino har merket seg de svake besøkstallene og mener det er to årsaker til nedgangen.

– Den ene er at det har vært fantastisk fint sommervær, og at mange har foretrukket å være ute framfor å sitte i kinosalen. Den andre, som er den viktigste, er at de såkalte blockbusterne har sviktet helt. Ingen av storfilmene fra Hollywood har levert som forventet i Norge, og i USA har det vært en katastrofal juli, sier Løken til NTB.

Tidligere har juli vært en god måned for kinoene i Norge.

– De store publikumsdragerne slippes i USA i juli når det er skolefri. De siste årene har vi hatt gode julimåneder fordi digitaliseringen gjør at vi raskt kan få disse filmene til Norge, sier hun.

Dwayne Johnson og Aksel Hennie spiller i dean amerikanske produksjonen «Hercules». Filmen spilte inn 181 millioner kroner under åpningshelgen i USA. Det er 25,5 millioner kroner mer enn forventet, men fortsatt et middels resultat for filmen som har et produksjonsbudsjett på 681 millioner kroner.

Ingen av de amerikanske storfilmene har denne sommeren passert 300 millioner dollar i inntjening, og filmindustrien har sett en av de dårligste somrene de siste årene.

Les også på DN.no:

Appen hennes drar inn 4,3 millioner - hver dag

Inviterer alle til søksmål mot Facebook  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.