43.236 personer løste billett til «Hercules» på norske kinoer i helgen.

 Det ga filmen en knepen seier på 278 billetter over helgens andre store kinopremière, «Guardians of the Galaxy», som ble sett av 42.958.

Vinner i Norge – taper utenlands

Norske trekkplasstre som Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann kan nok ta mye av æren for at den lettbente sandal-action-filmen «Hercules» hamlet opp med tegneseriegiganten Marvels nyeste tilskudd på filmfronten.

På det internasjonale markedet var nemlig «Guardians of the Galaxy» fullstendig overlegen konkurrenten.

Beste åpning i august noensinne

Gamora, Rocket Racoon, Peter Quill/Star-Lord, Groot og Drax the Destroyer er ikke av Marvels mest kjente rollefigurer, men «Guardians of the Galaxy» leverte likevel årets tredje beste åpningshelg på kino i USA.
Gamora, Rocket Racoon, Peter Quill/Star-Lord, Groot og Drax the Destroyer er ikke av Marvels mest kjente rollefigurer, men «Guardians of the Galaxy» leverte likevel årets tredje beste åpningshelg på kino i USA.
«Hercules» spilte inn 29,8 millioner dollar i åpningshelgen i USA, som var den siste helgen i juli.

«Guardians of the Galaxy» klinket derimot til og spilte inn 94 millioner dollar i USA nå i helgen. Det er den tredje beste åpningshelgen i USA i år (bare slått av «Transformers: Age of Extinction» og «Captain America: Winter Soldier»), og den beste augustpremieren gjennom tidene.

Samtidig rundet også «Transformers: Age of Extinction» én milliard dollar i helgen.

Når snart budsjett

«Hercules'» åpning på 29,8 millioner dollar var bedre enn hva analytikerne hadde forventet, men fortsatt et middels dårlig resultat for en film med produksjonsbudsjett på 110 millioner dollar (størrelsen på markedsføringsbudsjettet er ukjent).

Men «Hercules» har gått bra på det internasjonale markedet, hvor filmen allerede har spillt inn mer penger enn i USA.

Totalt har filmen spillt inn 108,8 millioner, og blir dermed ingen blockbuster-flopp, som flere hadde fryktet ettersom filmen hadde det minste budsjettet av sommerens storfilmer, og i tillegg slet med å få oppmerksomhet i sosiale medier.

Les også:

Unisont ja til «ulønnsom» filmordning

Sier nei til Hollywood-ordninig(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.