«Beatles» fikk ingen god start på kino. Med 16.880 solgte kinobilletter i åpningshelgen fikk filmen bare den 34. «beste» åpningshelgen av alle filmer som har gått opp på norske kinoer hittil i år. Totalt er det solgt 20.607 «Beatles»-billetter så langt.

Filmproduksjonen har vært preget av konflikter. Opprinnelig skulle Joachim Rønning og Espen Sandberg regissere filmen. De har blant annet Oscar-nominerte «Kon-Tiki» på rullebladet.

Men da duoen fikk tilbud om å regissere den amerikanske storfilmen «Pirates of the Caribbean 5» med Johnny Depp i hovedrollen trakk de seg og danske Peter Flinth overtok som regissør på «Beatles».

Filmen har et totalbudsjett på 50 millioner kroner, hvorav 16 millioner kroner fra Norsk filminstitutt.

Ifølge Dagbladet var Norsk filminstitutts forutsetning for å videreføre støtten på 16 millioner kroner at Sandberg/Rønning ble med videre som «kreative produsenter», med «aktivt ansvar i forarbeid, casting, innspilling og etterarbeid.»

Senere mente Rønning og Sandberg, ifølge Dagbladet, at de var blitt utestengt fra filmarbeidet - til tross for at de ifølge avtalen skulle være produsenter med «et særlig kreativt ansvar». Det endte med at Rønning og Sandberg tok ut stevning mot produsent Jørgen Storm Rosenberg.

Nå viser det seg at det som er blitt omtalt som en av årets store norske filmer, ikke ser ut til å appellere særlig godt til kinopublikummet.

Her er filmene som har trukket flest publikum til kinoene i åpningshelgen hittil i år:

 

Se åpningshelg-tall for alle filmene som har hatt premiere hittil i år her.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Norges største tv-selskap faller igjen  

Tar regningen for New York-scene dnPlus

Øyafestivalen i pluss

Rai rai for Hellbillies - lite liv for D.D.E

Kagges kunst på museum dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.