Det er 25 år siden verden lot seg sjarmere første gang av Simba, Timon og Pumba. Nå har verden fått «Løvenes Konge»-feber igjen, og historien fra den afrikanske savannen er minste like innbringende som før.

Bare i Nord-Amerika spilte nyinnspillingen 185 millioner dollar den første helgen, og den var dermed mest sette filmen, skriver Bloomberg.

Det tilsvarer snaut 1,6 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

«Løvenes konge» er også en av de best besøkte filmene så langt i år. Besøkstallene er omtrent som analytikerne hadde forventet, og noe bedre enn det Disney selv hadde spådd på forhånd.

Kritiker-slakt

Ikke alle har vært like fornøyde med nyinnspillingen. Her hjemme har filmen mottatt blandede kritikker. VG belønnet filmen med en treer, mens Dagbladet måtte helt ned på toern på terningen.

«Fordøm meg også hvis det hjelper noe som helst, men moralen i denne anmeldelsen er at det sjelden kommer noe særlig godt ut av kunst, kultur, litteratur, musikk og filmer der manus er så kalkulert og nedtegnet med en kalkulator og korrekturlest av en revisor», skrev Tom Stalsberg i Dagbladet. '

Helgefavoritt

På tross av dårlige tilbakemeldinger fra kritikere, har ikke nordmenn latt seg skremme. I løpet av helgen lot over 130.000 personer seg friste av drama på savannen. Dette gjør den til den soleklart best sette filmen i Norge denne helgen. Nummer to på listen er «Spider-Man: Far from Home» med knappe 15.000 besøkende.

Siden filmen hadde premiere forrige onsdag har 240.000 nordmenn funnet veien til kinosalene for å få med seg historien om Simba, og resten av dyrene på den afrikanske savannen.

Nyinnspillingen har flere profilerte skuespillere på rollelisten. Hovedpersonen Simba spilles av Donald Glover, bedre kjent som rapperen Childish Gambino.

Også hos Simbas barndomsvenninne Nala har Disney valgt å gå for en kjent artist. Ingen andre enn Beyoncé Knowles-Carter har stemmen.

Beyonce spiller løven Nala som voksen. Her fra premieren av filmen tidligere i Juli.
Beyonce spiller løven Nala som voksen. Her fra premieren av filmen tidligere i Juli. (Foto: Robyn Beck / AFP)

På tross av at mye er nytt i den nye versjonen av filmen, har Disney valgt å beholde James Earl Jones som stemmen til Mufasa, kongen i løveriket. Også komponistene er den samme som i 1994. Hans Zimmer sitter bak spakene som ved originalen. I tillegg blir Elton Johns originale sanger fremført i ny drakt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.