WR Entertainment melder i en børsmelding tirsdag at selskapet avviser gründer Ryan Wiiks anke.

Wiik har tapt to ganger mot selskapet i retten. 5. september holdt byfogden fast at hans aksjer i selskapet skulle bli frosset i påvente av en dom fra rettssystemet i California. Wiik måtte også betale motpartens saksomkostninger på over 500.000 kroner, i tillegg til egne utgifter og tolkeutgifter for retten.

Selskapet mener nå, etter å ha gjennomgått Wiiks anke, at det ikke er kommet frem noen nye bevis og fastholder at rettens beslutning har vært korrekt.

– Vi vil fortsette å bruke loven til å avgjøre eierskapet til disse aksjene, som vi mener tilhører selskapet, heter det i meldingen.

– Wiik er i sin siste anke helt klart desperat etter å klandre noen andre enn seg selv, til og med den norske domstolen. Dessverre er vi nødt til å bruke selskapets midler til å forsvare oss fra denne endeløse striden. Vi stopper ikke før vi får rettferdighet for alle aksjonærer og selskapet, skriver toppsjef Tasmin Lucia-Khan i en e-post til DN.

Strid

Wiik eier 18,78 millioner aksjer i WR Entertainment, selskapet som har rettighetene til filmatiseringen av Morgan Kane-bøkene. Det har lenge vært en strid mellom han og selskapet.

Aksjene ble frosset av Oslo byfogdembete i sommer da selskapet gikk til sak mot Wiik i California. WR Entertainment mener han har tilegnet seg aksjene på urettmessig vis.

Overskygger filmplaner

WR Entertainment er selskapet Wiik hadde ideen til, som i mange år har forsøkt å få i gang en filmatisering av Kjell Hallbings Morgan Kane-bøker.

Men det siste året har konflikter mellom nåværende og tidligere personer i ledelsen overskygget filmplanene.

Selskapets nye ledelse, ved administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan og styreleder Frode Foss, mener at Wiik urettmessig tilegnet seg aksjer fra andre aksjonærer i 2013. WR-toppene mener disse aksjene egentlig skulle vært «treasury shares», aksjer selskapet selv disponerer, og ikke Wiiks personlig.(Vilkår)

Fem råd til gründere
– Du får helt sinnsykt mye trøbbel om du ikke gjør det.
01:50
Publisert: