En eller flere hackere som kaller seg Mr. Smith, stjal flere filer fra den amerikanske produsenten og la det ut på nettet mandag. De forlanger en stor løsesum om selskapet vil slippe lignende fremtidige hendelser.

I en video sendt til HBO-sjefen Richard Plepler krever de «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet beløper seg til minst seks millioner dollar. Selskapet etterforsker saken sammen med politiet og eksperter i datakriminalitet.

Påstår de sitter på mer

Materialet som ble publisert, inkluderer det som ser ut til å være manuskriptet til fem «Game of Thrones»-episoder, inkludert en kommende episode, og en måned med eposter fra kontoen til Leslie Cohen, som er en av sjefene i HBO.

HBO sa mandag at de fortsatt ikke tror at mer av e-post-systemet er rammet, ifølge bransjebladet Variety.

Hackerne hevder de sitter på mer materiale, inkludert manuskripter, kommende episoder av HBO-serier og -filmer, og informasjon som er skadelig for selskapet.(Vilkår)

Halodi Robotics
Robotics har laget prototyper på menneskeroboter. Målet er at robotoen Eve skal fungere som hjemmerobot og gjøre de aller fleste oppgavene mennesker kan, typ husarbeid.
02:10 Min
Publisert:
Slo gjennom med mislykkede roboter
Simone Giertz lager mislykkede roboter. På Youtube har hun snart en halv million subscribers.
02:22 Min
Publisert: