Den norske katastrofefilmen «Bølgen», med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i de to ledende rollene som rasgeolog og hotellansatt i Geiranger, fikk publikum til å velte inn på norske kinoer i helgen.

Filmen fikk årets nest beste åpningshelg på kino så langt.

Med 133.026 solgte kinobilletter plasserte filmen seg foran «Jurassic World» (101.156 i åpningshelgen), men etter «Fifty Shades of Grey» (145.818 i åpningshelgen).

Regissør Roar Uthaug og manusforfatterne John Kåre Raake og Harald Rosenløw-Eeg ser med andre ord ut til å ha lykkes med å treffe kinopublikum, godt hjulpet av blant annet en kontroversiell innholdsmarkedsføringskampanje på VGs nettavis.

Les også: Ruglete start for VGs reklamejournalistikk dnPlus

VGs reklamesak for «Bølgen» ble også en hit. På to døgn ble reklamesaken sett av hele 300.000 VG-lesere.

«Litt for god»

DNs anmelder skrev følgende om filmen:

– «Bølgen» skaper ingen umiddelbar lyst til å reise til Geiranger. Til det er filmen rett og slett litt for god, i sin genre.

Les hele anmeldelsen her: Rasende bølge

«Berre ein film»

Filmen har skapt debatt i lokalmiljøet. Blant annet er styreleder Frank Sve i Åknes/Tafjord Beredskap IKS engstelig for at «Bølgen» kan skape frykt og skade turismen.

Geologen i Joners skikkelse, og de andre som rammes av tsunamibølgen, har i filmen bare ti minutter på å redde seg i trygghet når raset går.

Det er langt fra den reelle situasjonen, sier Sve til lokalavisen Sunnmøringen på Stranda.

Kontinuerlig overvåking av det rasutsatte Åkerneset gjør, ifølge Sve, at man regner med å kunne varsle både dager og uker før evakuering må iverksettes.

Filmanmelderen i Sunnmøringen synes det er greit at filmen er en fiksjon.

«Ein ting eg veit, som er heilt sikkert, er at det har aldri vore så herleg å gå ut frå ein kinosal som det var i kveld, og vite at det eg nettopp var med på – det var berre ein film,» skriver hun.

 

Les også:

Slutter i GK etter tre mnd.

Anundsen krediterte ikke komponist i video  

Kaster seg på reklamebølgen

 

Se traileren fra Bølgen:

Bolgen
Den nye norske katastrofefilmen Bølgen har pemiere i høst, her en smakebit
02:05
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.