Tall publisert på Filmweb viser at 4.030 kjøpte billett for å se «Wendyeffekten», en underbuksehumorbasert kriminalkomedie av det svært lødige slaget med Linn Skåber i rollen som Wendy, Oslo-drabantbyen Bølers eneste luksusprostituerte.

- Foreløpig har vi ikke sett den store effekten, nei, sier produsent Kjetil Omberg.

- Vi må vel bare si det har vært en treg start.

Tatt av «Bølgen»

Omberg tror kinosuksessen til en annen norsk film har litt av skylden for at åpningshelgen ble en katastrofe for «Wendyeffekten».

- Det er ikke til å stikke under en stol at vi tas litt av «Bølgen». Men det var deilig å se at været slo om og vi økte mest av alle på søndag, sier Omberg.

Til «Bølgen» ble det løst hele 75.687 kinobilletter i helgen, og Kristoffer Joner og Ane Dahl Torps katastrofefilm er nå oppe i hele 503.087 solgte billetter.

Dermed er dette årets mest sette film på kino så langt, foran «Minions» (438.388), «Fast & Furious 7» (422.974) «Jurassic World» (410.277).

Les også: Publikum tar bølgen for «Bølgen»

Med seg på laget har Skåber navn som Morten Ramm (Økokrim-etterforsker Svenn Krøvel), Jon Øigarden og Kristofer Hivju i andre roller.

Midt på treet - med et nødskrik

Men anmelderne ga seg ikke ubetinget over.

«Som rølpekomedie lander den midt på treet med et nødskrik; bare ørlite mer forarbeid kunne hevet «Wendyeffekten» til noe som var morsommere og ikke fullt så latterlig,» skrev DNs anmelder om filmen.

Nytt selskap

Ole Endresen har hatt regi og manus og produsent er Kjetil Omberg. Han er kjent bakmann og filmprodusent med produksjoner som «Død snø»,

«Hjelp, vi er i filmbransjen» og «Tomme tønner» på samvittigheten.

Les også: Klarte ikke NRKs kuttkrav dnPlus

«Wendyeffekten» er produsert av Norsk Superfilm, som ifjor sommer opprettet et eget aksjeselskap kalt «Wendyeffekten» - et såkalt «single purpose» selskap - for å produsere nettopp denne filmen.

Håper på happy ending

Omberg sier «Wendyeffekten» kostet 12 millioner kroner å produsere, og hevder han fortsatt er optimist på filmens vegne. Ved siden av Omberg selv står distributøren SF Norge og Eikeland og Haug for finansieringen.

- Vi garanterer jo en happy ending på filmplakaten og må bare være optimister og jobbe på. Vi jobber også med et hyggelgi utenlandssalg, så jeg tror vi skal komme brukbart ut av det. Men det er en veldig trå åpning, det er ikke til å komme unna, sier Kjetil Omberg.

Kinobesøket  sist helg og totalt

Kilde: Filmweb

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Her er tallet som viser hvor Premier League-gale nordmenn er

Reklamebransjen under lupen

Handlet Schibsted-aksjer for 100 millioner i blitz-emisjon

 

Se klipp fra «Okkupert» - Nesbø-serien som kommer på TV 2

Se klipp fra den nye tv-serien "Okkupert"
Basert på en idé av krimforfatter Jo Nesbø.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.