Regissøren er tildelt prisen i København sammen med manusforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm.

– «Louder Than Bombs» er en skarp, oppfinnsom og visjonær film om en familie som går i oppløsning i årene etter morens og hustruens død. Joachim Trier og hans team har stått for en kunstnerisk bedrift, som er uttrykk for fortellerkunst på et helt nytt plan, skriver juryen i sin begrunnelse, og legger til at filmen før bli fast pensum på filmskoler over hele verden.

Tredje gang

Det var tredje gang Joachim Trier var nominert til prisen.

«Louder Than Bombs» hentet hjem hele fire priser under årets Amanda-utdeling tidligere i høst, og fikk også Filmkritikerprisen 2016.

– Det er en stor anerkjennelse for oss og resten av teamet som har vært med på å lage filmen, og vi er utrolig glade over at juryen valgte «Louder Than Bombs» som kandidat til Nordisk råds filmpris, sa Trier, Vogt og Robsahm i en felles uttalelse da de ble nominert til prisen tidligere i år.

«Louder Than Bombs» hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen i filmfestivalen i Cannes i mai i fjor. Det var da nesten 40 år siden sist en norsk film hadde vært med i kampen om Gullpalmen.

«Louder Than Bombs» er Triers første engelskspråklige film. Den er innspilt i New York med Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, David Strathairn og Amy Ryan i hovedrollene.

350.000 kroner

Filmen konkurrerte om den nordiske filmprisen med én film fra hvert av de øvrige nordiske landene: Sverige, Finland, Danmark og Island. 

Prisen på 350.000 danske kroner ble overrakt under utdelingen av Nordisk råds priser i DR Koncerthuset i København tirsdag kveld.

Filmprisen ble i år delt ut for 13. gang. I fjor gikk den til den islandske filmen «Fúsi». (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Mye spekulasjoner rundt hva Opec kan få til må møtet i slutten av november
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer svingningene i ojeprisen .
01:39
Publisert:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: