Planene om å lage film av Morgan Kane har foreløpig resultert i lite annet enn en voksende rekke søksmål.

Gründer Ryan Wiik, som ifjor forlot selskapet WR Entertainment har saksøkt selskapets nye leder, Tasmin Lucia-Khan personlig, for bedrageri.

Nå har Lucia-Khan gått til retten i California for å forhindre deler av søksmålet.

– Både selskapet og administrerende direktør mener Wiiks søksmål mot henne er ondsinnet og useriøst, skriver selskapet i en børsmelding.

Lucia-Khan har levert det som kalles en anti-SLAPP-begjæring.

SLAPP er en betegnelse for søksmål som søker å begrense en persons ytringsfrihet, gjerne uten at det finnes noe reelt håp om å vinne selve søksmålet. California var den første staten i USA som fikk på plass egen lovgning som forsøker å begrense denne type søksmål.

– Anti-SLAPP-begjæringen er spesifikt rettet mot Wiiks påstander om ærekrenkelse, beskyldninger om at administrerende direktør skal ha ærekrenket ham, skriver selskapet videre i børsmeldingen.

– I en stil som er typisk for Lucia-Khan, slipper hun nok en pressemelding med håp om at hun kan vinne saken i rettsalen som offentligheten er, svarer Wiiks advokat Neville L. Johnson.

Han skriver videre at Wiik forventer å vinne søksmålet.

Et av flere søksmål

I tillegg til søksmålet Wiik har brakt mot Lucia-Khan personlig, utspiller følgende rettsfeider seg omkring WR Entertainment:(Vilkår)

  • WR Entertainment har saksøkt Wiik. Selskapet anklager Wiik for å «misbruke» sin posisjon i selskapet og å «bedra seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet». Wiik tapte i første runde, men har anket.
  • Ryan Wiik har saksøkt WR Entertainment og krever 90 millioner kroner. Saken har ikke vært i retten ennå.
  • Tidligere styreleder James «Jim» Cardwell har saksøkt WR Entertainment og krever 30 millioner kroner. Saken har ikke vært i retten ennå.
  • Aksjonærer i WR Entertainment har anmeldt Wiik for bedrageri. Norsk politi henla anmeldelsen, noe aksjonærene har påklaget.