I en børsmelding natt til tirsdag kom det frem at selskapet WR Entertainment, som sitter på rettighetene til filmatisering av Morgan Kane-bøkene, saksøker selskapets gründer, norske Gunnar Ryan Wiik.

Wiik, som i utgangspunktet selv ønsket å spille Morgan Kane i filmene, kreves for minst 34,7 millioner kroner. Wiik ble etter en prøvefilming i fjor fjernet som hovedrolleinnehaver, og forlot selskapet i desember.

I et brev til aksjonærene i WR Entertainment, som DN har fått tilgang til, slår Wiik tilbake mot selskapet, før generalforsamlingen i Oslo førstkommende torsdag.

«Ikke tro på ryktene om at jeg vil ruinere selskapet fordi jeg ikke fikk rollen som Morgan Kane. Alle har rett til sin mening om jeg er den rette skuespiller for denne rollen eller ikke, men det gir ikke en gruppe mennesker rett til å bruke arbeid som er skapt av meg og andre som om det var deres», skriver Wiik, før han fortsetter:

«Dette handler om at jeg har brukt utallige timer av mitt liv for å realisere dette prosjektet. Jeg har fortsatt tro på at selskapet kan lykkes og det er derfor jeg har beholdt min eierandel på 26,25 prosent av aksjene. La oss fokusere på vår rolle som investorer og gjøre det som skal til for å få selskapet til å lykkes», skriver Wiik.

Uenig om prøvefilming

Han tar i brevet til aksjonærene et oppgjør med selskapets ledelse, som i årsberetningen til selskapet nevner at Wiik gjennomførte en mislykket prøvefilming til rollen som Morgan Kane.

«Dette er en uriktig fremstilling av fakta som ikke har plass i en årsberetning. Jeg er ikke interessert i å diskutere min rolle som Morgan Kane. Jeg er en investor i WR Entertainment asa, på lik linje som dere».

I tillegg er Wiik uenig flere av forslagene til vedtak på generalforsamlingen torsdag. Blant annet reagerer han på et forslag der styret foreslår at generalforsamlingen vedtar ansvarsfrihet for styremedlemmene og daglig leder – for handlinger som «blir utført for å fremme selskapets interesser». Han er også kritisk til forslaget om å forhøye selskapets egenkapital, noe han mener vil utvanne eksisterende aksjonærers eierposisjon.

Daglig leder i det norske delen av selskapet, Erik Christoffersen, stusser over Wiiks påstander.

– Slik ansvarsfrihet og fullmakt er vanlig i alle børsnoterte foretak, sier han, før han legger til:
– Wiik har invitert med mange investorer på denne ideen, som er skapt av han. Han har lagt det skaperverket inn i det amerikanske selskapet, som nå er eid av norske WR Entertainment. Derfor tilhører ideen selskapet, og ikke han personlig, sier Christoffersen.

LES DN LØRDAGS REPORTASJE OM RYAN WIIK OG WR ENTERTAINMENT.

Anklager

– Mens selskapet håper at dette kommer til å få en rask ende, er det beredt på å gjøre alt som er i dets makt og i lovens makt til å finne rettferdighet for selskapet og for dem som er rammet av Wiiks handlinger, heter det i børsmeldingen.

Wiik ønsker ikke å kommentere det konkrete søksmålet mot ham.

Søksmålet er langt fra det eneste mellom nåværende og tidligere parter i selskapet.

Wiik har fra før av saksøkt administrerende direktør i WR Entertainment, Tasmin Lucia-Khan, for bedrageri, et søksmål Khan har avvist. Selskapets tidligere styreleder, James Cardwell, har også krevd erstatning  på rundt 30 millioner kroner fra WR Entertainment.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.