Onsdag meldte det amerikanske bransjebladet Variety at norske Gunnar Ryan Wiik hadde inngått et forlik i den langvarige rettstvisten med produksjonsselskapet WR Entertainment, selskapet han stiftet for å lage Hollywood-film av den populære bokserien om westernhelten Morgan Kane. Wiiks advokat Neville Johnson bekreftet dette overfor Variety.

Til DN avkrefter administrerende direktør Tasmina Lucia-Khan i WR at et forlik er på plass, men at de er i gang med forhandlinger.

– Jeg kan bekrefte at vi diskuterer et oppgjør, men medieoppslagene som sier at en løsning foreligger er forhastede. Dette er grunnen til at vi sendte ut en børsmelding på dette. Vi vil annonsere det når en løsning er på plass, sier Lucia-Khan.

Mistenkte innsidelekkasje

Torsdag formiddag ble handelen i WR Entertainment-aksjer midlertidig stanset av Oslo Børs. Ifølge Lucia-Khan skjedde dette som følge av frykt for lekkasje av innsideinformasjon om prosessen mellom selskapet og Wiik.

– Vi vil forsikre oss om at dette gjøres på en korrekt måte. Det er veldig uheldig at aksjen ble midlertidig suspendert, og jeg håper børsen ikke ser det nødvendig å suspendere aksjehandelen videre, sier hun til DN.

Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment.
Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment. (Foto: WR)

Selskapet sendte torsdag formiddag ut en børsmelding som bekrefter at de er i forhandlinger med Wiik, men som understreker at enigheten som ble rapportert av amerikanske Variety ikke medfører riktighet.

– Det blir rapportert i mediene at WR har løst disputten med tidligere direktør Gunnar Ryan Wiik. Selskapet kan bekrefte at de er i gang med å løse konflikten, og at vi vil opplyse alle aksjonærer når og hvis en enighet blir nådd, skrev WR Entertainment i børsmeldingen torsdag.

Klokken 10:45 ble handelen i aksjen gjenopptatt.

Lys i tunnelen

Lucia-Khan sier hun ikke kan kommentere forhandlingene mellom selskapet og Wiik av hensyn til den fortsatt pågående prosessen.

– Men man håper alltid at det er lys i enden av enhver tunnel, sier hun.

Ryan Wiiks aksjer i WR Entertainment er frosset i påvente av en dom fra rettssystemet i California. Aksjene ble først frosset av Oslo byfogdembete i sommer da selskapet gikk til sak mot Wiik i California. De mener han har tilegnet seg aksjene på urettmessig vis. Wiik har på sin side beskyldt Lucia-Khan for bedrageri.

Gunnar Ryan Wiik har ikke besvart DNs henvendelser torsdag.(Vilkår)