Da filmen om livene deres hadde premiere på kino i fjor, var artisttvillingene Marcus & Martinus 15 år gamle. Nå er filmen solgt til utlandet for like mange millioner.

I regnskapet til selskapet bak dokumentarfilmen «Sammen om drømmen», Fenomen MM-film, viser posten «annen driftsinntekt» 14,6 millioner kroner.

Det viser seg å være elektriske salgstall utenlands, når DN ringer tvillingbrødrenes pr-ansvarlig Marte Schei i managementbyrået Anti Brandpeople.

– Det er salg til utlandet, ja. Og det er jo et bevis på at filmen er kjempegodt mottatt også i andre land enn Norge, som jo er veldig gøy, sier Schei.

«Sammen om drømmen» tar for seg hvordan tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (16) fra Trofors i Nordland har slått seg opp som to av Norges største artister siden seieren i MGP jr. i 2012, blant annet med hitlåter som «Elektrisk» og «Girls».

Usikkert når salget sier stopp

Schei opplyser at filmen i løpet av fjoråret ble solgt til alle land i Norden. Og mer kan det bli, sier hun. Det jobbes nå med å selge filmen også utenfor nordiske markeder.

– Det er en pågående prosess som går parallelt med vår videre globale satsing for Marcus & Martinus. Hvor mange land vi ender opp med å selge til, vil tiden vise, sier pr-sjefen.

Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (16), var i løpet av fjoråret på en omfattende lanseringsturné av filmen. Den gikk innom blant annet Sverige, Finland og Danmark.

Artisttvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (16) tok seg tid til fansen da de lanserte «Sammen om drømmen» i Stockholm i januar i fjor.
Artisttvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (16) tok seg tid til fansen da de lanserte «Sammen om drømmen» i Stockholm i januar i fjor. (Foto: NTB Scanpix/Henrik Montgomery/TT)

Kinosuksess

Det er ikke bare i utlandet filmen om pop-tvillingene fra Trofors i Nordland har gjort suksess. «Sammen om drømmen» solgte snaut 142.000 kinobilletter her til lands etter premieren 20. januar i fjor, og omsatte ifølge tall fra Norsk filminstitutt for snaut 13,8 millioner kroner på kino.

Ifølge årsregnskapet til Fenomen MM-film, hadde selskapet salgsinntekter fra Norge på snaut seks millioner kroner. Totalt omsatte selskapet dermed for snaut 21 millioner kroner.

– Det er veldig gøy at en norsk film kan vise til så gode inntekter. Spesielt moro er det at filmen har trukket så mange unge mennesker til kinoene, det er ikke hverdagskost lenger, sier Schei.

Gunnarsen-tvillingenes selskap M&M artister as eier 25 prosent av selskapet Fenomen MM-film, der produksjonsselskapet Fenomen Holding eier majoritetsandelen på 75 prosent.

Etter kostnader på 18,4 millioner kroner, sitter Fenomen igjen med et driftsresultat på snaut 2,2 millioner kroner fra filmen.

«Sammen om drømmen» hadde et samlet produksjon- og lanseringsbudsjett på snaut 12,4 millioner kroner. Filmen mottok totalt rundt 9,3 millioner kroner i offentlig tilskudd, ifølge filminstituttet.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Partyhøyttalere
Gråbein finner de beste bærbare partyhøyttalerene til sommerfesten.
01:33
Publisert: