I helgen hadde barnefilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» premiere på norske kinoer.

98.199 personer strømmet til for å se filmen i helgen, og totalt har dermed 102.507 personer fått med seg sjørøverfilmen, ifølge tall fra Filmweb.

Det førte til at Sabeltann og produsentene sikret seg det som hittil er årets beste åpningshelg på kino.

- Dette var en god åpningshelg. Blant norske filmer de siste ti årene, er dette filmen med den sjette beste åpningen. Kon Tiki topper listen, Solan og Ludvig med Jul i Flåklypa er nummer to, Max Manus nummer tre, Hodejegerne nummer fire, og Fritt Vilt to som nummer fem. Deretter kommer filmen om Sabeltann, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeforeningen Film og Kino.

Skiller seg ut

Sjørøverfilmen, som er blant landets dyreste barnefilmer, er annerledes enn de øvrige filmene på listen, mener hun.

- Dette er en film som skiller seg veldig ut fra de andre på listen. Den bygger på et veldig kjent univers. Det er nok mange som ønsker å se filmen og som har et forhold til Kaptein Sabeltann, tror Langballe.

- Hvor mange tror du totalt vil se den på kino?

- Det er veldig farlig å spå. Jeg vil anta at dette kanskje vil være den best besøkte filmen i år, men det er vanskelig å se hvordan en film utvikler seg på kino. Den har fått mye omtale og gode kritikker, så alt ligger til rette for at den blir godt besøkt.

Sterk antydning

Produsent Frederick P. N. Howard melder om god stemning etter helgens kinobesøk.

- Hva tenker du om at 100.000 har sett filmen?

- Det synes jeg er fantastisk! Det er fire enormt stolte produsenter som ser at filmen har hatt den beste åpningshelgen på kino hittil i år.

Tallene i åpningshelgen gir et godt bilde på hvordan det totalt antallet visninger vil bli, mener han.

- Det gir deg et godt bilde av totalen, men det er ingen eksakt vitenskap. Du får en sterk antydning.

Filmprodusenten forklarer at teamet i stor grad sammenlignet seg med tilsvarende barnefilmer som Doktor Proktor, Knerten og Reisen til julestjernen.

- Du planlegger sjelden å bli best, men drømmer alltid om det. Det kan tenkes at det blir et lite glass i dag. Vi var fornøyde ganske tidlig i helgen, og pilene pekte allerede fredag i gode retninger, sier Howard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.