WR Entertainment sitter på rettigheter til Morgan Kane-bøkene og har i flere år planlagt å lage en film om den «norske» westernhelten.

Etter hva Dagens Næringsliv erfarer skal en opprørsgruppe blant aksjonærene være lite tilfreds med fremdriften i selskapet under styreleder James Cardwell.

Finansdirektør Frode Foss i Norwegian sitter i styret til WR Entertainment, som er notert på markedsplassen Merkur Market på Oslo Børs.

– Jeg tilhører ikke grupperingen som vil kaste styreleder James Cardwell. Så langt jeg vet er heller ikke selskapets største aksjonær, Ryan Wiik, med på dette, sier Foss.

Dårlig fremdrift

Norwegian-eier Bjørn Kjos, skipsreder Arne Blystad og en rekke andre norske investorer kom inn på eiersiden i WR Entertainment i våres. Da foretok selskapet en emisjon på 30 millioner kroner. Arne Blystad tok mest i denne emisjon og investerte mellom ti og 15 millioner kroner. Det ga ham og hans selskaper en eierandel i WR Entertainment på rundt ti prosent.

Det er ikke kjent om Kjos eller Blystad er med i opprørsgruppen som ønsker å kaste styrelederen.

Muligheter

Styremedlem Frode Foss sier at de norske investorene ser spennende muligheter i selskapet.

– Det er kjempemuligheter i rettighetene til å lage filmer om Morgan Kane, sier Frode Foss.

Norskamerikaneren Ryan Wiik (35) står bak selskapet og rettighetene til Morgan Kane. Han har i en årrekke prøvd å lage en film om Kane. De siste årene har det kommet en rekke meldinger fra Wiik om at det er like før filmingen skulle begynne. 

I 2012 prøvde han å hente inn 200 millioner kroner ved hjelp av Arctic Securities og Pareto Securities. Det mislyktes. Men i våres greide Ryan Wiik, opprinnelig fra Hamar, og James Cardwell å hente inn 30 millioner kroner i det norske markedet. 

WR Entertainment prises i dag til rundt 180 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.