For femte år på rad taper Caprino Filmcenter, som i dag styres av Flåklypa-produsent Ivo Caprinos sønn Remo (75), penger. Fjorårets årsresultat viser et negativt resultat på tre millioner kroner. Det betyr at selskapet har tapt 10,5 millioner kroner på fem år.

Hele egenkapitalen ble skyllet bort i fjor, og mer til. I 2013 var den på 7,8 millioner kroner, men nå er balansen 2,5 millioner kroner i minus. Gjelden er på 10,7 millioner kroner.

Remo Caprino har ikke besvart DNs henvendelser, men i årsberetningen forklarer selskapet at behovet for juridisk hjelp i forbindelse med den langvarige rettskonflikten med Hunderfossen og Aukruststiftelsen har skylden for tapene.

Striden dreide seg om rettighetene til den ikoniske Flåklypa-bilen «Il Tempo Gigante». I 2013 laget Hunderfossen en berg-og-dal-bane basert på racerbilen med tillatelse fra arvingene av tegneren Kjell Aukrust. Caprino Filmcenter krevde erstatning, men tapte til slutt i Høyesterett i slutten av 2017.

Driften fortsetter

Produksjonsselskapet måtte betale 1,5 millioner kroner i sakskostnader til Aukruststiftelsen og Hunderfossen etter dommen i Høyesterett. I fjor varslet Caprino at de skulle gjennom nye rettsrunder for å få avklart om markedsføringsloven og kontrakten mellom Aukrust og Caprino var brutt. Partene møttes i lagmannsretten i november 2018, og endte med nok et tap for Caprino, og nye sakskostnader på 2,9 millioner kroner.

Caprino Filmcenter varslet om at også denne dommen skulle ankes til Høyesterett, men enken ble avvist. I årsregnskapet erkjenner selskapet at slaget er tapt, og at saken er lagt død.

Caprino Filmcenter ble grunnlagt i 1948 og står bak en rekke filmer basert på folkeeventyrene, i tillegg til filmen om Karius og Baktus, og Flåklypa-suksessen.

Selskapet skylder 9,5 millioner kroner til Mario, Catharina, Trine, og Remo Caprino. I tillegg har Remo Caprino gitt pant i eiendommen sin på én million kroner.

– Eier har lånt inn penger til selskapet og de vil sørge for tilstrekkelig finansiering gjennom innlån ved behov. Derfor anses likviditeten under kontroll, og det er ikke indikasjoner på at driften ikke kan fortsette. Selskapet vil redusere sine kostnader og øke inntektene for å styrke egenkapitalen. Ledelsen mener at forutsetningen for fortsatt drift er til stede, står det i årsregnskapet.

Lager nytt spill

Ligningstallene for 2017 viser at Remo Caprino har en formue på 11,5 millioner kroner. Både han og filmsenteret han driver, holder til i Mario Caprinos vei på Snarøya. Veien er oppkalt etter Ivo Caprinos far, en kunstner med italiensk opphav, som kjøpte Snarøya gård i 1921.

I fjor meldte Dagsavisen at spillselskapet Ravn Studio var i gang med å lage et nytt Flåklypa-dataspill. På starten av 2000-tallet hadde selskapet stor suksess med PC-spillet om Flåklypa Grand Prix. Det nye spillet skal være omtrent det samme som det forrige, men det nye skal være i 3D.

– Det forrige spillet vårt var det mest solgte norskproduserte dataspillet i Norge noen gang. Hvorfor ikke ha de samme ambisjonene nå?, sa Caprino til Dagsavisen.

Ifølge Dagsavisen har de fått tre millioner kroner i støtte av Norsk filminstitutt og 150.000 kroner fra Viken filmsenter. De har også fått inn 600.000 i folkefinansiering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.