Reklamefilmselskapet Einar Film og Fortellinger leverte et resultat på 6,4 millioner koner før skatt og en omsetning på 51,5 millioner kroner ifjor, viser selskapets regnskapstall for 2013.

Selskapet har spesialisert seg i reklamefilmregissører som også gjør spillefilm, og kan skilte med blant annet Aksel Hennie («Pionér», «Hodejegerne»), Morten Tyldum (regissør av «Buddy» og «Hodejegerne») og Nicolai Cleve Broch («Max Manus», «Gåten Ragnarok») i stallen sin.

Smitteeffekt

Spesielt den internasjonale suksessen til de to første i kjølvannet av «Hodejegerne»  som kom i 2011, har gitt en enorm oppsving også for reklamebedriften, ifølge styreleder Guri Neby i Einar Film og Fortellinger.

– I 2012 kom Aksel kom inn på eiersiden. Med det kunne vi svare markedet med å ha de beste regissørene hele veien. Morten gjorde det bra i utlandet, men hadde fortsatt hatt lyst til å gjøre reklamejobber i hjemlandet. En kombinasjon av Aksel og Mortens suksess og at alle mine regissører gjør spillefilm, gjør at vi er solide, sier hun.

Tredoblet omsetning i 2012

I begynnelsen av 2012 intervjuet Dagens Næringsliv en styreleder som var optimistisk i et uforutsigbart marked, men fortsatt usikker på hvordan året ville bli.

Svaret ble en økning i omsetning fra 26,7 millioner kroner i 2011 til 76.9 i 2012 – en tredobling. Resultatet før skatt på 7,2 millioner kroner.

– Vi har vært superheldig, egentlig både i 2013 og i 2012, sier Neby.

Tveegget sverd

At omsetning og resultat er noe lavere i 2013 enn i 2012, skyldes paradoksalt nok også regissørenes suksess.

Aksel Hennie (ytterst til venstre) blir å se i «Hercules» på kino i august. Innspillingen får deler av ansvaret for et noe redusert resultat for reklamefilmselskapet Einar Film og Fortellinger.
Aksel Hennie (ytterst til venstre) blir å se i «Hercules» på kino i august. Innspillingen får deler av ansvaret for et noe redusert resultat for reklamefilmselskapet Einar Film og Fortellinger. (Foto: Paramount Pictures)
– Aksel var borte i et halvt år på  innspillingen av «Hercules». Det var vel hovedårsaken til at resultatet var noe lavere i år, sier Neby.

Neby presiserer at bransjen fortsatt er ekstremt uforutsigbar, men at de per i dag har nok å gjøre.

– Det er to sider ved suksessen til Morten og Aksel: De er ikke alltid tilgjengelige, men når de er de, er vi veldig heldige. Men Morten har fløyet til Norge og jobbet selv om han bor i Los Angeles nå, sier Neby.

Flere eiere

Einar Film og Fortellinger var frem til 2012 eid 95 prosent av Guri Neby og Morten Tyldum.

I 2012 kom Aksel Hennie inn som en større eier, samtidig som også Nicolai Cleve Broch og Jens Lien kjøpte mindre andeler. I dag eier Tyldum, Neby og Hennie henholdsvis 25, 35 og 25 prosent av selskapet.

Det ble utbetalt 4,6 millioner i utbytte ifjor.

Einar Film og Fortellinger hadde 27,2 millioner i gjeld, 1,2 millioner i egenkapital og 28,5 millioner kroner i eiendeler. Selskapet har foruten ni tilknyttede regissører, syv fast ansatte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.