WR Entertainment asa har krevd at Gunnar Ryan Wiik må returnere nesten 19 millioner aksjer som selskapet hevder Wiik urettmessig har overført til seg selv fra WR Films Entertainment Group Inc.

Selskapet eier filmrettighetene til Morgan Kane-bøkene, men er i konflikt med Wiik, som hadde ideen til WR.

– Veldig godt fornøyd

Nå har Oslo tingrett gitt en midlertidig forføyning mot Wiik, noe som gjør at han ikke kan overføre, selge eller gjøre noe med de snaut 19 millioner aksjene han eier i WR Entertainment.

– Denne avgjørelsen er vi selvfølgelig veldig godt fornøyd med, sier daglig leder Erik Christoffersen i WR Entertainment asa.

– Hva innebærer dette for den videre prosessen?

– Det betyr at vi har fått gjennomslag for å fryse hans aksjer og har fått det sånn som vi ønsker. Dersom vi senere får gjennomslag for vårt hovedsøksmål mot Wiik, så betyr dette at han må gjøre opp for seg i henhold til den dommen som vil komme, sier Christoffersen.

WR har saksøkt Wiik for å ulovlig ha overført aksjer til seg selv.

Styreleder sluttet i Norwegian

Det er Norwegians tidligere finansdirektør Frode Foss som er styreleder i WR Entertainment. Han er, sammen med Norwegian-sjef Bjørn Kjos, aksjonær i selskapet.

Foss trakk seg torsdag fra jobben i Norwegian. Da DN snakket med Foss torsdag, før den midlertidige forføyningen fra Oslo tingrett, avviste Foss at bråket i WR hadde noe med hans avgjørelse å gjøre.

– Nei, overhodet ikke. Jeg har styreverv ved siden av jobben i Norwegian, men dette har ikke noe med det å gjøre.

– Men du får mer tid til å rydde opp i det selskapet nå?

– WR har en daglig leder og eget management som har det under full kontroll, sier Foss.

Les hele historien om skuespilleren og gründeren Ryan Wiik (35), som skulle gjøre Morgan Kane til Hollywood-suksess og milliardforretning, i DN Lørdag.(Vilkår)