26. februar kom meldingen om at styret i The Weinstein Company begjærte selskapet konkurs etter at samtaler om et oppkjøp med forretningskvinnen Maria Contreras-Sweet og hennes investorgruppe brøt sammen.

1. mars meldte selskapet at oppkjøpet likevel ville bli gjennomført, etter å ha fått velsignelse fra statsadvokaten i New York. The Weinstein Company var antatt reddet.

Nå har oppkjøpet havarert igjen.

Årsaken er at investorgruppen skal ha funnet en større mengde gjeld enn hva som var blitt forespeilet dem på forhånd.

Oppkjøpssummen på 500 millioner dollar inkluderte dekning av selskapets gjeld på 225 millioner dollar. Nå melder blant annet Forbes at det er avdekket mer gjeld i størrelsesordenen 50–60 millioner dollar.

– Jobben med å kjøpe eiendelene til The Weinstein Company har vært oppriktig ment fra vår side. I tiden etter at vi signerte avtalen har vi imidlertid mottatt skuffende informasjon som senker avtalens levedyktighet. Som følge av dette har vi besluttet å terminere oppkjøpet, sier Contreras-Sweet i en uttalelse på vegne av investorgruppen.

Weinstein Company: «Dårlig unnskyldning»

Det har satt sinnene i kok på styrerommet i The Weinstein Company, der Harvey Weinsteins bror, Bob Weinstein, sitter som leder.

Styret går i en uttalelse hardt ut mot Contreras-Sweet og hennes gruppe investorer.

– Vi er skuffet over at investorgruppen (igjen) har valgt å trekke seg fra budet om å kjøpe eiendelene til The Weinstein Company. Investorens unnskyldning om at de har fått ny informasjon om selskapets finansielle tilstand er nettopp det: En unnskyldning. Selskapet har vært åpne om sin prekære økonomiske situasjon siden vi annonserte vår egen konkursbegjæring forrige uke, heter det fra The Weinstein Company.

Styret legger til at de vil fortsette å jobbe mot alternativer som kan redde selskapet og dets 150 ansatte.

Harvey Weinstein var en av Hollywoods mektigste menn. Nå er selskapet til den overgrepsanklagede filmprodusenten nær konkurs igjen.
Harvey Weinstein var en av Hollywoods mektigste menn. Nå er selskapet til den overgrepsanklagede filmprodusenten nær konkurs igjen. (Foto: AP Photo/John Carucci)

Skulle bli kvinneledet selskap

Da Contreras-Sweet og investorgruppen annonserte det nå vrakede oppkjøpet i forrige uke, uttalte de at planen for selskapet var å omdøpe selskapet og å styre det med et styre der majoriteten av medlemmene var kvinner.

Det ble også annonsert at et fond på minst 90 millioner dollar ville bli opprettet som en del av avtalen, for å kompensere ofrene for grunnlegger og tidligere administrerende direktør Harvey Weinsteins ugjerninger.

Ligger an til budkrig

Dersom selskapet skulle gå konkurs, ligger ting til rette for en budkrig om de 94 filmene i The Weinstein Companys filmografi.

The Guardian skriver at seks potensielle kjøpere har posisjonert seg for å ta over selskapets eiendeler. Blant disse er det kjente filmstudiet Lionsgate, produksjonsselskapet bak Oscar-vinnende «La La Land» og publikumssuksessen «The Hunger Games»; Lantern Capital, som var involvert i oppkjøpet som nå har kollapset; og den qatarske kringkasteren Bein Media, som eier Miramax Films – et annet produksjonsselskap Harvey Weinstein var med å etablere.(Vilkår)