WR Entertainment har rettighetene til Morgan Kane-bøkene og planlegger å filmatisere dem.

Men selskapet, som blant andre Norwegian-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Arne Blystad er investorer i, har i lengre tid slitt med internt bråk. Nå har tumultene tatt enda en ny vending.

Selskapet meldte i en børsmelding natt til mandag at tidligere styreleder James «Jim» Cardwell har saksøkt selskapet i USA.

WR Entertainment, som i begynnelsen av 2016 ble børsnotert på Merkur Market på Oslo Børs, skriver i meldingen at det ikke har fått den offisielle stevningen, men er blitt gjort oppmerksom på søksmålet gjennom en tredjepart.

Krever over 31 millioner

Cardwell krever erstatning og vil at selskapet gir ham nesten 4,4 millioner aksjeopsjoner til en pris på to norske kroner, eller alternativt en kompensasjon på 750.000 dollar.

Ifølge børsmeldingen er noe av bakgrunnen for dette kravet endringer i selskapets aksjeincentivprogram. Cardwell satt nemlig på 4,4 millioner opsjoner i dette, men mistet disse da selskapet endret sin aksjeordning i april i fjor. Ifølge selskapets børsmelding, stemte Cardwell for denne endringene selv – både som styreleder og aksjonær.

I tillegg krever han en oppreisning på 1,82 millioner dollar for arbeid gjort for selskapet mellom 2009 og 2015, samt lønn for tre år på 1,032 millioner dollar.

Det tilsvarer etter dagens kurs i overkant av 31 millioner kroner.

WR Entertainment avviser alle Cardwells krav.

– Selskapet er av den oppfatning at alle Cardwells krav er uberettigede og grunnløse, skriver WR Entertainment i børsmeldingen.

Cardwell er en veteran i den amerikanske tv-bransjen og har blant bakgrunn fra selskapet Warner Home Videos, som er distribusjonsleddet til filmselskapet Warner Bros.

Bråk

DN skrev i november om et internt opprør blant aksjonærene i selskapet, der målet var å kaste styreleder Cardwell. 

Årsaken skal ha vært at man var misfornøyd med selskapets utvikling.

Etter at Cardwell forsvant ut av selskapet, har Norwegians finansdirektør Frode Foss vært midlertidig styreleder.

Det er bare litt over en måned siden norske Ryan Wiik, som kjøpte rettighetene til Morgan Kane-bøkene, saksøkte administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment.

Wiik sluttet i selskapet i desember i fjor.

Styreleder Frode Foss har ikke besvart DNs henvendelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Banan i Roti
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på desserten Banan i Roti.
01:53
Publisert: