Finansminister Siv Jensen undertegnet i dag en internasjonal avtale om automatisk informasjonsutveksling i skattesaker, ifølge en melding fra Finansdepartementet.

- Undertegningen er et stort og viktig skritt på veien mot å bekjempe skatteunndragelser og internasjonal skattekriminalitet, sier Jensen.

Avtalen ble inngått med representanter for 49 andre land og jurisdiksjoner under en seremoni i det tyske Finansdepartementet i Berlin onsdag.

Den lar norske skattemyndigheter motta en rekke opplysninger om norske skattyteres verdier og inntekter i utenlandske finansinstitusjoner fra utenlandske myndighet.

Tilsvarende skal norske finansinstitusjoner rapportere opplysninger til norske skattemyndigheter om personer, selskaper og andre enheter som er bosatt i utlandet, fremgår det.

"Disse opplysningene vil så utveksles med skattemyndigheten i det landet der skattyter er bosatt, forutsatt at avtalen er i kraft og at landene er enige om at avtalen skal gjelde mellom dem", heter det.

Les også:
Facebook-skrell på Wall Street  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.