Sjefen for næringslivsdivisjonen i banken Wells Fargo advarer mot «stress» i bankens energiportefølje, idet oljeprisfallet begynner å legge tunge byrder på produksjons- og serviceselskaper.

Det skriver Financial Times.

Kyle Hranicky, som i ni år var sjef for Houston-baserte Wells Fargo Energy Group, og som i mai år ble sjef for bankkonsernets næringslivsdivisjon, sier at banken i flere måneder har vært i drøftinger med kunder om beskyttelse av likviditet og kutt i lånerammer.

Amerikanske bankfolk sier til avisen at de kutter lånerammene til lete- og produksjonsselskaper med gjennomsnittlig 10-20 prosent, idet verdien av selskapenes reserver har falt betydelig.

- Enkelte har likviditet til å overleve syklusen, men andre vil være under betydelig stress, og vil kunne bli tvunget til å selge eiendeler eller å rekapitalisere, sier Hranicky.

Wells Fargo-direktøren sier at banken har vært i energivirksomheten i mer enn 30 år, og at man er vant til at det går i bølger.

- Denne virker å være dypere og bredere, og vil kunne vare lengre, sier Kyle Hranicky til FT.

 

Les også: – Blir enda tøffere neste år

– Blir enda tøffere neste år

Lager minihotell med Airbnb

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

45 sivile drept i angrep nær Damaskus:

45 sivile drept i angrep nær Damaskus
Disse bildene viser ødeleggelsene i Douma, en av flere opprørskontrollerte byer i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus som ble angrepet søndag. Den syriske hæren skjøt raketter mot Douma, mens uidentifiserte fly slapp bomber over byen.
00:32
Publisert: