Yara International har plassert et nytt tiårig obligasjonslån på 500 millioner dollar i det amerikanske markedet, til en årlig avkastning på 3,489 prosent per år, ifølge en melding torsdag.

Utstedelsen ble priset til 200 basispunkter over amerikansk statsobligasjonsrente.

Lånet har en rentekupong på 3,80 prosent per år. Yara planlegger å benytte lånet til generell selskapsfinansiering, heter det i meldingen.

I en separat melding opplyser Yara å ha sluttført salget av sin europeiske CO2-virksomhet og resterende 34 prosent eierandel i fellesforetaket Yara Praxair Holding AS til Praxair for 300 millioner euro.

Salget ble sluttført 1. juni og vil generere en anslått gevinst etter skatt på 150 millioner euro, inkludert salget av Yara Praxair Holding AS

Følg markedet på DN Investor

Les også: Gjør Marine Harvest til skipsreder

Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?

Luftfartstilsynet forbyr all flygning med Super Puma

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert: