Ifølge Fritanke presiserte Stortinget at «prinsippet om likebehandling må ligge til grunn for finansieringen».

Under stortingsdebatten fredag opplyste kulturminister Thorhild Widvey (H) ifølge Vårt Land at hun kommer til å sende opplegg til nye støtteregler for tros- og livssynssektoren ut på høring utpå vinteren. Det handler om et helt nytt beregningsgrunnlag for livssynsorganisasjoner.

SVs medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Torgeir Knag Fylkesnes, sier de kommer til å arbeide for å redusere utgiftene til trosfeltet.

– Religionens plass i samfunnet er overdrevet. Det gis for mye penger til trosfeltet med tanke på hvor viktig dette faktisk er i folks liv. Vi vil redusere utgiftene og samtidig sikre mer reell likebehandling, sier Fylkesnes til Fritanke.

 

Les også: Søkkrik investor kjøpte Monsen Røkke-leilighet

- Jeg har hatt en tendens til å se på innvandrere som sosialklienter på utplassering fra Nav

Vil merke svakere krone

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: