Det var i begynnelsen av november i fjor at nordmannen ferierte i den russiske byen St. Petersburg. Sammen med en vennegjeng dro han på en nattklubb i byen. I løpet  av tidsrommet 21:48 til 03:01 ble nordmannens to betalingskort i DNB og Bank Norwegian belastet ni ganger for tilsammen 119.000 kroner.

Ikke fyllesyk

Mannen klagde til Finansklagenemnda. Han bestred at han har godkjent de store belastningene og mener noen så at han hadde tatt ut penger tidligere på dagen og så dopet ham ned og foretatt belastningene.

-Han kom til seg selv på trappen til hotellet sitt flere timer etter nattklubbesøket og var da meget dårlig. Dette skyldtes ikke fyllesyke, heter det i mannens redegjørelse.

"Candy girl"

DNB  har fremlagt kvitteringer som viser at belastningene på mannens kort skulle dekke mat og drikke. I tillegg er flere merket tjenester av typen "erotic massage" og "hookah"/"candy girl."

-Nemnda anså det godt kjent at priser på nattklubber og lignende kan være meget høye, heter det i vedtaket.

Nemnda mener DNB i tilstrekkelig grad har oppfylt sin plikt til å dokumentere at kortholder hadde gitt sitt samtykke til transaksjonene, og at det var mest sannsynlig at belastningene var foretatt av kortholder selv.

-At han eventuelt autoriserte store beløp uten at han kunne erindre dette, var hans eget ansvar, heter det i konklusjonen.

 

Les også

18 pågrepet i Lime-aksjon

Vil nekte nye naboer vei

Dyr overraskelse for Tesla(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.