Påsken til tidligere hedgefondforvalter i velkjente Tiger Management – Bill Hwang – var nok litt mer krevende enn de fleste andres. Ikke fordi han er dypt kristen og tar Bibelens historier om Jesu død og oppstandelse på alvor, men fordi han i løpet av ti dager i mars tapte et ukjent antall milliarder kroner på et hasardiøst og risikofylt veddemål i aksjemarkedet.

Tapet har sjokkert en hel verden. Hvordan kunne dette skje?

Dette snakker vi om i den nye episoden av Finansredaksjonen.

Hwang ble – sammen med blant annet norskættede Ole Andreas Halvorsen – tatt under vingene til den kjente hedgefondguruen Julian Robertson i selskapet Tiger Management på 2000-tallet. Hwang, Halvorsen og andre som ble trent i hedgefondverden av Robertson ble kalt tigerguttene.

Hwang drev sitt eget hedgefond lenge, men ble tatt i innsidehandel og startet derfor et eget familiefond, som kunne drives utenfor det amerikanske finanstilsynets overvåkning. Det ga han mulighet til å gjøre handler som ledet til en av de største skandalene på Wall Street før påske.

Hør hva som skjedde og hva slags konsekvenser det kan få for aksjemarkedet verden over i Finansredaksjonen. Kan det samme skje i Norge?

Finansredaksjonen kan høres i den podkast-senderen du vanligvis bruker. Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)