På grunn av ferieavvikling blir det ikke fersk episode av Finansredaksjonen denne uken, men derimot et gjenhør med en episode om den fasinerende historien til den tidligere hedgefondforvalter i velkjente Tiger Management – Bill Hwang.

Han tapte i løpet av ti dager i mars tapte et ukjent antall milliarder kroner på et hasardiøst og risikofylt veddemål i aksjemarkedet. Et veddemål som også sendte flere anerkjente storbanker rett i skammekroken for elendig risikostyring.

Investor Bill Whang har ikke bare tapt mye av sin egen formue på en hasardiøs transaksjon, men også påført banker og aksjeeiere store tap.
Investor Bill Whang har ikke bare tapt mye av sin egen formue på en hasardiøs transaksjon, men også påført banker og aksjeeiere store tap. (Foto: Emile Wamsteker/Bloomberg)

Tapet har sjokkert en hel verden. Hvordan kunne dette skje?

Dette snakker vi om i den nye episoden av Finansredaksjonen.

Hwang ble – sammen med blant annet norskættede Ole Andreas Halvorsen – tatt under vingene til den kjente hedgefondguruen Julian Robertson i selskapet Tiger Management på 2000-tallet. Hwang, Halvorsen og andre som ble trent i hedgefondverden av Robertson ble kalt tigerguttene.

Hwang drev sitt eget hedgefond lenge, men ble tatt i innsidehandel og startet derfor et eget familiefond, som kunne drives utenfor det amerikanske finanstilsynets overvåkning. Det ga han mulighet til å gjøre handler som ledet til en av de største skandalene på Wall Street før påske.

Hør hva som skjedde og hva slags konsekvenser det kan få for aksjemarkedet verden over i Finansredaksjonen. Kan det samme skje i Norge?

Finansredaksjonen kan høres i den podkast-senderen du vanligvis bruker. Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.