I ti år har Finanstilsynet sendt stadig mer kritiske rapporter om DNBs manglende rutiner og systemer for å håndtere alarmer som går når kunder gjør mistenkelige transaksjoner. Til slutt fikk de nok. Nå må DNB betale 400 millioner kroner i bot.

I denne ukens episode av Finansredaksjonen forklarer vi hva DNB er anklaget for og hva som er konsekvensen ved å ikke håndtere hvitvaskingsproblematikk godt nok.

DNB mener den har alt på stell nå, men Finanstilsynet er ikke sikker, særlig ikke siden det kun er ett år siden det ble funnet nye mangler i bankens antihvitvaskings-arbeid.

En av tingene Finanstilsynet kritiserer er at banken slukket 1,8 millioner transaksjonsalarmer uten å sjekke de ut. Var det for høy lyd eller hva skjedde? Og hva mener egentlig styret i banken med at de har snakket om antihvitvaskingsarbeid på hvert eneste styremøte? Det holder jo ikke akkurat bare å snakke, man må gjøre noe også.

Du kan høre Finansredaksjonen på Spotify her.

Eller der hvor du ellers lytter til podkaster. Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)