Equinors kapitalmarkedsdag denne uken markerte et vendepunkt for selskapet. Vil selskapet lykkes i den fullstendige transformasjonen fra et rent oljeselskap til et rent fornybart selskap?

En årsak til at Equinor kunne søle bort 200 milliarder kroner på virksomheten i USA var at selskapet tjente gode penger på norsk sokkel og andre steder. Det er en risiko for at det samme kan skje når selskapet skal investere mange milliarder kroner i fornybarinvesteringer finansiert av inntektene fra oljevirksomheten, sier finansredaktør Terje Erikstad i DN.

En splitting av selskapet i et rent oljeselskap og et rent fornybart selskap, ville i større grad synliggjort virksomheten på olje og på fornybart. Men det er gode argumenter mot å dele selskapet også. Hør hvilke i ukens episode av Finansredaksjonen.

Hør Finansredaksjonen der du hører på podkast eller trykk på lenken til Acast under. Lytt og abonnér.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)