Aksjonærene på Oslo Børs har tjent 14-15 prosent i snitt i år, slett ikke dårlig. Men sammenlignet med de fleste andre børser, er avkastningen elendig. Teknologibørsen Nasdaq er opp 35 prosent, og på en lang rekke andre børser er avkastningen oppimot 30 prosent, også iKøbenhavn og Stockholm.

Hvorfor lagger Oslo Børs? Er oljeaksjene som et søkke som trekker ned?

Ikke fullt så enkelt, går det frem i årets siste podkast av Finansredaksjonen, med finansredaktør Terje Erikstad, kommentator Thor Christian Jensen og journalist Ida Grieg Riisnæs.

Både blant de skitne og de rene er det vinnere og tapere. John Fredriksens tankrederi Frontline har gjort super-comeback etter mange år i minus, mens riggselskapene Seadrill og Borr har kappet om å gjøre det dårligst.

Hvordan er så utsiktene for 2020? Tar Oslo Børs revansje?

Swedbanks Peter Hermanrud spår at 2020 kan bli de slemme aksjenes år. DNB tror årets tapere blir neste års vinnere, og ligger allerede svært godt an. Nyttårsrakettene til DNs børskommentator ligger og lurer i sivet.

God jul fra Finansredaksjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.