EU-forordning 2020/528 er på vei til et styrebord nær deg.

I sommer trådte de såkalte taksonomi-reglene i kraft som krever at selskaper, investorer og banker må rapportere om bærekraft på en helt annen måte enn tidligere. Poenget er å få mer privat kapital inn i bærekraftig virksomhet og gjøre klimarisiko forståelig for investorene.

Vil EUs nye regler kalt Taksonomi skyte ytterligere fart i den grønne investorbølgen, eller vil den skyte ned noen av de høyest prisede? Vil de gjøre det enklere å vurdere hvilke selskaper som er grønnest, og hvilke som oppfyller internasjonale avtaler?

Det er tema i denne nyeste episoden av Finansredaksjonen med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr Jensen og journalist Ida Grieg Riisnæs.

Bruker du Spotify, er linken her

Hører du via Iphone, trykker du her

Ellers går du inn på din podkast-app, søker etter Finansredaksjonen – lytt og abonner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.