I denne episode av Finansredaksjonen skal du få høre om den spektakulære utviklingen i kryptomarkedet den siste uken – og hva slags konsekvenser det får fremover.

Kryptomarkedsplassen FTX, eid av den genierklærte 30-åringen Sam Bankman-Fried (SBF), ba om konkursbeskyttelse fredag. Det er et selskap som i januar hadde en markedsverdi på 320 milliarder kroner. Nå er det høyst usikkert hvor mye som er igjen. Mer enn én million kreditorer aner ikke hva de får igjen av verdiene sine.

Kollapsen er lett å forstå når man ser hvordan selskapet var bygd opp – omtrent som et godt, gammeldags pyramidespill, men det er jo helt utrolig at så mange mennesker har latt seg lure. Ikke bare «vanlige» folk, men profesjonelle investorer. Nå ropes det på myndighetene og konkurrenten til FTX vil opprette et redningsfond for lignende hendelser. Ligger det ikke i kryptomarkedets dna at de ikke vil ha reguleringer og systemer da?

Hør episoden for å få vite mer om hva som har skjedd og hva slags konsekvenser kollapsen har fått på hele kryptomarkedet.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.