De neste ukene legger selskapene på Oslo Børs frem resultater for tredje kvartal. Det blir sjeldent spennende i år. Hvordan slår prisveksten og generell uro i verden inn i selskapenes inntjening og hva slags kursreaksjoner vil det bli?

Hvis resultatene fra de få selskapene som allerede er blitt lagt frem – for eksempel Entra og ABG Sundal Collier – er symptomatisk for hva som kommer, kan det bli ganske så mørkt.

Men finansredaktør Terje Erikstad tror ikke makroøkonomiske forhold vil slå inn ordentlig før i siste kvartal i år og neste år. Gode indikatorer på hvorvidt en aksje er dyr eller billig nå er aksjekurs i forhold til inntjening (P/E) eller aksjekurs i forhold til bokførte verdier (P/B). Hør hvorfor i ukens episode av Finansredaksjonen.

Oslo Børs har falt over elleve prosent siden siste toppnotering 25. august. Det er lite sammenlignet med det amerikanske aksjemarkedet – S&P 500 – som har falt 22 prosent. Men – det sier ingenting om hvordan veien er videre. Det amerikanske aksjemarkedet er fortsatt høyt priset, langt høyere enn det norske, ifølge finansredaktør Terje Erikstad.

For dere som har lyst til å investere i aksjer uten risiko, så startet Fantasyfond denne uken. Her kan du i seks uker kjøpe og selge aksjer helt risikofritt og med en mulig gevinst på 100.000 kroner hvis du vinner. Det er mye lærdom å hente!

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.