Den siste ukens utvikling i energimarkedene er overveldende. Russland har skrudd igjen gasseksporten til Europa. Hvorfor gjorde han det? Finansredaktør Terje Erikstad mener det var G7-landenes forslag om å tvinge frem en lav makspris på russisk olje . Virkningen på europeiske energimarkeder er i alle fall massiv – både i prisendringer og i politiske beslutninger.

Dette snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

Vi snakker også om hvorfor september er så svak måned på børsene. Oslo Børs bekrefter i alle fall septembers dårlige rykte med et kraftig fall de to siste dagene. Men – så er det jo alltid noen som vinner.

Ikke uventet er det den utflyttede nordmannen, John Fredriksen. Han har lng-skip som frakter gass og tankskip som frakter olje – og det i en tid hvor fraktratene stiger kraftig. Fredriksens vilje til å ta risiko når andre skygger banen, viser seg igjen å være en suksessfaktor for han – og for dem som investerer i selskapene hans.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.