Inflasjonen i Norge, EU og USA har alle vært sterkere enn ventet for september. Sentralbankene setter opp renten i raskt tempo. Men er det snart over? Flere eksperter tror inflasjonen er i ferd med å nå toppen. Det ser i alle fall ut som investorene i aksjemarkedet tror det. Oktober ble den beste måneden på lenge på Oslo Børs.

Dette snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

Torsdag kommer fasiten på hva Norges Bank gjør med renten. Beskjeden fra sentralbanksjef Ida Wolden Bache i september var at renten skal opp i oktober, men kanskje ikke mer enn 0, 25 prosentpoeng. Siden da har SSB kommet med tall for prisveksten som lå over det markedet trodde på forhånd. Men skal Norges Bank henge seg så mye opp i prisveksten? Nei, mener flere og flere økonomer. Finansredaksjonen tar debatten – og så kommer vi med inflasjons-sitater fra tidligere amerikanske presidenter og verdens mest kjente investor.

*

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.