Finanstilsynets knusende rapport av meglerhuset Arctic Securities viser at regelverket for de ansattes egenhandel er – for å si det forsiktig – ikke helt på plass. Det å drive frontrunning (kjøpe aksjer basert på eksklusiv informasjon) på bekostning av egne kunder, er en øvelse som kan føre til raskt tap av tillit.

I ukens episode av Finansredaksjonen forklarer vi hva de ulike rollene i meglerhusene og hva slags regelverk de må forholde seg til. Og er egentlig Arctic Securities-saken enestående? Eller er det en kultur for å kutte hjørner for å sikre seg en enda større del av pengepotten?

Og hvor var compliance-avdelingen i Arctic? Vi som har sett – og elsket – tv-serien «Billions» vet at compliance er den kjedelige karen som ødelegger moroa for de kule guttene og jentene på aksjebordet. Kanskje det er en beskrivelse av virkeligheten også?

Samtidig som denne saken rulles opp, det ene meglerhuset etter det andre lagt frem rekordresultater for fjoråret. Mens andre bransjer ligger brakk, leverer meglerhusene rekordresultater. Hvorfor det?

Hør ukens episode av Finansredaksjonen på Spotify her.

Eller hør den på Acast – lytt og abonnér.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)