I utgangspunktet skulle man tro at DNBs bud på Sbanken var uproblematisk. En sammenslått DNB/Sbanken får ikke høyere markedsandel på utlån enn det DNB hadde alene for tre år siden og budprisen er såpass frisk at det er lite sannsynlig at det kommer noen andre budgivere på banen.

Men – problemene har tårnet seg opp. Både i form av uklar kommunikasjon fra DNB-ledelsen om hvorvidt Sbanken navnet skal bestå eller ikke, signaler fra Konkurransetilsynet om at det er langt mer enn markedsandeler som har betydning for godkjennelse og et kundeopprør som så langt har samlet 6000 medlemmer i en Facebookgruppe med navnet «Redd Sbanken -Nei til DNB».

I en fersk episode av Finansredaksjonen diskuterer vi hva som er den mest sannsynlige utgangen på DNBs bud og hva som er konsekvensen for kundene.

Du kan høre Finansredaksjonen på Spotify her.

Eller du kan lytte – og abonnere – der du vanligvis hører podkast. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)