I denne episoden av Finansredaksjonen snakker vi blant annet om at veien fra idé til børsnotering er kortere enn noen gang. Bare i februar har selskaper som Pryme, Sonans, Cambi og Huddle blitt notert på Euronext Growth. Det siste året har over 50 selskaper gjort det samme. Ikke så rart, tilgangen til kapital gjør det lettere å få finansiert mer eller mindre luftige fremtidsplaner.

Det er veldig positivt at selskaper med gode ideer og en klar fremtidsplan får tilgang til kapital, men hva når selskaper uten ideer eller planer børsnoteres? Da heter de Spac (Special purpose acquisition company). Da snakker vi om et nytt nivå av risiko for aksjeinvestorene.

Og hva når selskaper lar kjente investorer som Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen få kjøpe seg opp i selskapet før det går på børs? De sikrer seg god gevinst, men hva skjer med aksjekjøperne som følger etter dem?

I podkasten får du et skikkelig godt «råd» om hvordan du skal klare å bli en av bjellesauene og en god dose kynisme på kjøpet.

Bruker du Spotify, er linken her.

Ellers går du inn på din podkast-app, søker etter Finansredaksjonen – lytt og abonner.

PS: Etter at ukens «Finansredaksjonen» ble publisert, sendte Øystein Stray Spetalen selv inn et bilde til den (se øverst i saken). «Saueflokken er jævla svær», skriver investoren om bildet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)