Onsdagens inflasjonstall fra USA er det høyeste siden 1982. Hvorfor stiger det så kraftig og hva slags betydning har det for aksjemarkedet?

I ukens episode av Finansredaksjonen snakker vi om inflasjon, tiårig-statsrente og Cathie Wo (65).

Wood er en ensom kvinnelig svale blant mange mannlige hauker i det amerikanske forvaltermiljøet. Hun forvalter fondet Ark Inovation som har gjort det fantastisk bra lenge ved å satse utelukkende på tek-aksjer. Wood er ukuelig optimist (eller kanskje heller en desperat fondsforvalter) som mener de siste ukenes fall i aksjemarkedet på grunn av oppgangen i ti års-statsrente vil gå over snart.

Det gjenstår å se om hun får rett. Akkurat nå ser det ikke sånn ut. På Oslo Børs har en del av de råeste vekstaksjene halvert seg siden nyttår. De mange unge som har tatt sine første steg i aksjemarkedet, har nok opplevd at det er sjelden kurvene går til himmels.

Helt til slutt i podkasten gir derfor Thor Christian Jensen seks råd for suksess i aksjemarkedet – hvorav et av dem er av de mer usannsynlige å følge.

Eller lytt – og abonnér – der hvor du ellers hører på podkaster.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen.
Thor Chr. Jensen, Anita Hoemsnes og Terje Erikstad i Finansredaksjonen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)