Hva har børskrakket i 1929 og 1987 til felles? Eller børsnedturene etter terrorangrepet i New York i 2001, finanskrisen i 2008 og eurokrisen i 2011? De skjedde i september og oktober.

Ifølge historiske tall er september måned den måneden i året som har gitt svakest avkastning i aksjemarkedet de siste 120 årene.

Hvorfor er det slik? Er det antall soltimer og høstdepresjon eller er det realismen om selskapenes inntjening som tar investorene. Eller blir det rett og slett en slags selvoppfyllende profeti.

I år kommer pandemien inn som en joker. Selskapene på verdens børser har aldri vært så dyre som de er nå, og nå øker frykten for at den amerikanske sentralbanken skal slutte og øse penger inn i markedene gjennom.

Og hva betyr det for deg? Skal du selge aksjer og fond og sette pengene i banken isteden?

Det snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

Lytt og abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.