Vi som var på Arendalsuken trodde det var et sirkus, men det før energimessen ONS ble arrangert denne uken. Den inneholdt: Elon Musk som ba folk lage flere barn, selskapsnyheter ble lansert på rad og rekke og en hel haug med oljefolk som gikk med hodet høyt fordi de bidrar til å sikre Europa energi i krisetider.

Samtidig som ONS gikk av stabelen, kom Europakommisjonen med nyheten som førte til tidenes prisstup på gass.

Alt dette snakker vi om i ukens episode av Finansredaksjonen.

Finansredaktør Terje Erikstad har minglet i Stavanger i tre dager, så han bidrar med litt sladder fra innsiden. Han intervjuet også Petoro-topp Kristin Kragseth som leder det mest verdifulle selskapet i Norge etter energiprisenes ville ferd det siste året. Hun har i første halvår levert 1,3 milliarder kroner til fellesskapet – hver dag.

Festen til Aker-konsernet var stor og minglefaktoren høy, men han som betaler for gildet, Kjell Inge Røkke, var ikke der. Den som kommenterte nyheten om at Aker Solutions danner et nytt selskap med Schlumberger og Subsea 7 var Røkkes høyre hånd, Øivind Eriksen.

Men den som kom med nyheten som påvirket energimarkedene – i alle fall gassprisene – aller mest denne uken, var Europakommisjonens leder Ursula von der Leyen. Hun sa EU planlegger en nødreform for energimarkedet, fordi dagens markedsmodell funker ikke. De vil rett og slett koble gass fra strøm.

Hør hvor vanskelig det kan være i Finansredaksjonens ferske episode.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.